* Dagjesvrouwen

Dagjesvrouwen.

Ze vertrekken altijd na 9 uur, want dan is hun vrije reisdag pas geldig. Ze verplaatsen zich in groepjes van minimaal 3 en hebben meestal niet door dat ze in een stiltecoupe zijn binnen gestapt.

En dan nog.  Ze hielden en houden hun hele leven al rekening met elkaar en met alles en iedereen. Ze passen op de kleinkinderen, ze helpen in de bibliotheek, zijn mantelzorger van hun ouders en nog veel meer.

Eerst gaat de vraag of ze wel goed ingecheckt zijn. Daarna over de kinderen en kleinkinderen die het zo druk hebben. Dan geven ze elkaar een smartphonecursus en hebben daarbij hun bril op het puntje van de neus. Er is er altijd een die het beter weet dan de rest. Zo is het nu eenmaal.

Het zijn dagjesvrouwen van een zekere leeftijd. Ze dragen praktische kleding en een rugzakje.  Ze beginnen hun uitje altijd met koffie met gebak en bespreken daarbij hoe laat ze terug zullen gaan. Meestal voor het avondeten, want helemaal vrij van andermans verwachtingen is ook weer zo wat.

De Columniste Marieke was naar een Botanische tuin, want sinds ze 40+ is , vindt ze de natuur ineens leuk. Een botanische tuin is de perfecte plek om dagjesvrouwen van een zekere leeftijd te spotten.

Het was in een vlinderkas en ze waren met z’n vieren. Ze zeiden allerlei dingen tegen elkaar, hoe mooi het was, wat Marieke in haar eentje dacht.

Ze keek op haar telefoon naar haar meest dierbare appgroepje, haar 2 beste vriendinnen die ze al 25 jaar kent. Als ze geluk hebben zien ze elkaar 1 of 2 keer per jaar, omdat ze het druk hebben met werk en gezin.

Stiekem maakt ze een foto van de vier vlinders op zekere leeftijd  en stuurt die naar haar vriendinnen. En zet erbij: Ik wil heel erg graag zo worden, samen met jullie.

Wij zijn die vrouwen,die vooral samen allerlei dingen doen en de Vrouwen van Nu speelt daar een belangrijke rol in.

De kracht van samen!!!