* Kerstavond

Het hoogtepunt van het jaar is misschien wel onze kerstavond, een avond van elkaar ontmoeten...
We werden gastvrij ontvangen in het Grand Café 'De Paardekreek', deze serveerde na het welkomstdrankje en een amuse een voortreffelijk driegangendiner.
Tussen de gangen was er zang van het muziektrio 'Mensen aan de Schelde".
In het openingswoord van Saskia werd vooruitgeblikt op het komende jaar 2020, dan bestaat afdeling Noord-Beveland 85 jaar en dat gaan we vieren...
De foto impressie van deze avond:
https://myalbum Kerstavond.com/

* Wandelen

Wandelen, deze keer was de keuze gevallen op Goes, het startpunt was het parkeerterrein bij de Hollandse Hoeve.
De wandeling begon in een gewone woonwijk aan de rand van de stad en al wandelende kwamen we op de Oostwal uit met een prachtig uitzicht op de Veste, Heleen had er ooit geschaatst en Hilda had haar kinderen er leren schaatsen...
Al lopende kwamen we nog meer mooie herinneringen tegen, dansschool Janvier, de kinderen ven Hilda leerde er dansen, dat hoorde bij je opvoeding.
We kwamen langs het Beest  https://tbeest.nl/  , een theater met kleinschalige producties, met name voor jongeren.
Het werd tijd voor koffie, we gingen naar brasserie Katoen, daarna via de mooie haven van Goes weer richting de Hollandse Hoeve waar de auto's stonden om ons weer naar huis te brengen.
Zie de foto's van deze mooie middag: https://myalbum wandelen Goes.com/     

'Oog voor Kunst'

Negen leden van 'Oog voor Kunst' brachten een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag waar een tentoonstelling is over Monet, Dior, Let's dance met dansmode, het wonder van Delftsblauw en nog veel meer.
Ons vertrekpunt was station Goes en daar ging iets goed mis, Hilda S. is daar gevallen, zij had veel pijn en besloot niet mee te gaan naar Den Haag.
Corrie regelde vervoer voor Hilda naar huis en Suze heeft de hele dag contact onderhouden met Hilda...de valpartij had grote gevolgen voor Hilda.
Ons bezoek aan Den Haag...de glans van wat een mooie dag had moeten worden was een beetje verdwenen.
Wij wensen Hilda S. van harte beterschap toe!
De foto's van een dagje Den Haag: https://myalbum den haag.com/

* Inspiratiemiddag

Overleg Provinciaal bestuur, het ochtendprogramma was vergaderen...
Na de vergadering tijd voor een lunch en dan het middagprogramma...

Het thema : "Verschilmaker 2019"
Paralympisch triathlete Saskia van den Ouden verloor in oktober 2010 na een lange periode van ziek zijn en operaties haar linker onderbeen door een ongeneeslijk goedaardig gezwel. Haar actieve leven van basisschooljuf en moeder van drie jonge kinderen kwam volledig tot stilstand. Ze was aan een rolstoel gekluisterd en lopen -laat staan sporten- zat er niet meer in. Saskia liet het daar echter niet bij zitten en met enorme wilskracht en doorzettingsvermogen lukte het haar om met behulp van een prothese weer te lopen. Maar ze wilde meer, ze wilde sporten, weer vrij zijn. Het leven net als voor haar amputatie en het liefst een schepje erbij. Mede dankzij een actie bij Radio 538 kwam haar droom uit: ze ontving het geldbedrag voor een sportprothese. Dit was de start van een leven als professioneel paralympisch triathlete. Van 2013 tot 2016 won ze diverse (internationale) wedstrijden waaronder EK’s en WK’s. Totdat de klachten in 2016 weer terugkwamen en een tweede amputatie onafwendbaar was. Ditmaal verloor ze de rest van haar onderbeen en haar knie. Een zeer ingrijpende operatie, zowel fysiek als mentaal. Weer opnieuw beginnen, weer alles kwijt. Maar ook nu is ze vastbesloten haar vrijheid te herwinnen. Het lopen lukt inmiddels weer goed, ze is weer aan het zwemmen, fietsen en ook weer rennen. Nog niet op het niveau dat ze wil, maar het pad is ingeslagen en dat pad moet worden gevolgd. Want een beperking zit in je hoofd, niet in je lijf!

Zie de foto's van deze dag: https://myalbum vergadering/inspiratiemiddag.com/

* Wandelen

Maandag 4 november, eerste maandag van de maand.
Er werd vanmiddag regen afgegeven, maar gelukkig bleef Domburg droog en scheen de zon.
Met tien dames heerlijk gewandeld en genoten van de zee, het strand, de duinen en het bos.
Na afloop nog koffie/thee gedronken op het terras van Verdi.
Het was weer een fijne middag!!
De foto's zijn gemaakt door Nel T. en Conny M .: 
 

* Presentatie Hans van Weele

Hans van Weele, voormalig eigenaar van Landbouwmechanisatiebedrijf van Weele BV in Wolphaartsdijk is sinds 2011 als vrijwilliger bij verschillende projecten actief, waaronder missies naar Afrika en Cambodja.
De voornaamste doelstelling van deze missies is kennisoverdracht.
Met behulp van een Powerpoint-presentatie vertelde Hans over zijn ervaringen tijdens de missies, de vele rapportages die hij moet maken, contacten met diverse instanties en het belang van een Nederlandse ambassade.
De eisen die worden gesteld om dit werk te mogen doen zoals minimaal dertig jaar werkervaring van het vakgebied waar je voor uitgezonden wordt, de Engelse taal goed beheersen, zowel mondeling als schriftelijk en Frans en Spaans is een pre.
De maximale leeftijd is tweeënzeventig jaar, Hans mag nog een paar jaar...
Het was een interessante prensentatie, zeker voor partners die deze avond aanwezig waren en werkzaam waren in de agrarische sector.
Een paar foto's van deze avond: